Ėrienos nugarinė su šonkauliais

JUMS REIKĖS:

ėrienos šonkaulių su nugarine
druskos
juodųjų pipirų
čiobrelio
rozmarino
alyvuogių aliejaus
bulvių
svogūno

MARINATAS:

prieš pradėdami marinuoti mėsą, nuvalykite šonkaulius, nusipjaustykite nereikalingus riebalus (sidabrinę plėvelę). Mėsą iš abiejų pusių apibarstykite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite mėsą ir 12 valandų laikykite šaltai.
Į stipriai įkaitintą keptuvę, kad net rūktų dūmai, dėkite marinuotą mėsą ir kepkite maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių. Jei norite pilnai iškeptos mėsos, tada pašaukite ją į orkaitę (200 laipsnių temperatūra) 10 minučių.
Prieš patiekiant, reikia duoti mėsai pailsėti (10 minučių).

GARNYRAS:

bulves supjaustykite nedideliais trikampiais pakepkite su svogūnu orkaitėje apie 20 minučių.