Ėrienos kumpis

JUMS REIKĖS:

galinio kumpio arba priekinės mentės
druskos
juodųjų pipirų
čiobrelio
rozmarino
česnako
svogūno
lauro lapų
morkų
bulvių
sviesto
pieno

MARINATAS:

mėsą apibarstykite druska, pipirais, čiobreliais bei rozmarinu. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską gerai įtrinkite. Uždenkite mėsą ir 12 valandų palaikykite šaltai.
Į aukštais kraštais skardą įdėkite marinuotą mėsą. Subadykite ją peiliu ir sukaišiokite česnako skilteles. Į skardą sudėkite morkas, svogūną. Užpilkite vandeniu iki pusės, įdedame lauro lapus ir nemaltus pipirus. Viską uždenkite folija ir kepkite 9 valandas 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

GARNYRAS:

išvirkite bulves, sudėkite sviestą, įpilkite pieno ir viską sutrinkite iki vientisos masės.