Ėrienos nugarinės išpjova

JUMS REIKĖS:

nugarinės su kaulu
batatų
druskos
juodųjų pipirų
čiobrelio
rozmarino
česnako
mėtų
petražolių
alyvuogių aliejaus

MARINTAS:

nuo nugarinės nupjauname sus riebalus, sidabrinę plėvelę ir iškauliname. barstome druska, pipirais, čiobreliais bei rozmarinu ir išspaudžiame porą česnako skiltelių, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir viską gerai įtriname. Uždengiame mėsą ir 12 valandų laikome šaltai.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių. Tokiu būdu turėsite vidutiniškai keptą mėsą. Jei norite pilnai keptos, tada pašaunate į orkaitę (200 laipsnių temperatūra) 10 minučių.
Prieš patiekiant, reikia duoti mėsai pailsėti apie 10 minučių.

GARNYRAS:

kepti batatai su pankoliu ir svogūnais

PADAŽAS:

labai smulkiai supjaustome mėtas ir petražoles, išspaudžiame česnako skiltelę. Viską sudedame į vieną indą ir pabarstome druska bei pipirais, užpilame alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome.